Projekt Počítače školám úspešne do 3. kola

17.09.2003 Celý región

Úspech súťaže „ Rama - Projekt Počítače školám“ potvrdzuje už 3. kolo, ktoré sa začalo s novým školským rokom a potrvá až do 29. februára nasledu...
Úspech súťaže „ Rama - Projekt Počítače školám“ potvrdzuje už 3. kolo, ktoré sa začalo s novým školským rokom a potrvá až do 29. februára nasledujúceho roka. Šanca na výhru sa tak ponúka ďalším 10-tim základným školám z celej Slovenskej republiky, ktoré môžu vyhrať počítačové vybavenie za 130.000 SK podľa vlastného výberu. Pomôcť vyhrať niektorej škole vo Vašom okolí môžete aj Vy.

„ Rama - Projekt Počítače školám“ podporuje na Slovensku známa moderátorka a hovorkyňa tohto projektu Petra Bernasovská. “ Som veľmi rada, že môžem osobne podporiť projekt Počítače školám, ktorý ma zaujal hneď od začiatku, pretože podporuje vzdelávanie detí na školách, hovorí Petra Bernasovská, hovorkyňa projektu Rama - Počítače školám. Dnešný svet sa už bez počítačov nezaobíde a preto je počítač už samozrejmou pomôckou i pri vzdelávaní detí. A predsa nie všetky školy majú počítačové vybavenie ako sa patrí. Tento projekt, ktorý sa na Slovensku organizuje už tretí krát, ponúka šancu ktorejkoľvek škole zapojiť sa do súťaže a získať počítačové vybavenie pomocou svojich žiakov, ich rodín a známych, dodáva Petra Bernasovská.

PRINCÍP SÚŤAŽE
Princípom súťaže je nazbierať čo najväčší počet lôg projektu „ Rama - Projekt počítače školám“ , umiestnených na boku krabičky Rama Classic 500g. Zvíťazí tá trieda, resp. škola, ktorej sa podarí nazhromaždiť najviac lôg v prepočte na jedného žiaka. Prvých 10 škôl, ktoré tak urobia, získajú šek v hodnote 130.000 SK na nákup výpočtovej techniky podľa vlastného výberu. Ďalej prvých 200 škôl dostane odmenu pre triedu s najväčším počtom nazbieraných lôg na jedného žiaka v rámci školy. Touto odmenou budú vreckové kalkulačky. Výherné poukážky a darčeky budú slávnostne odovzdané víťazným školám za asistencie usporiadateľa a organizátora súťaže.

POZOR ZMENA!
V rámci 3. kola dochádza k zmene - Rama Classic 500g zmenila obal a teraz sa predáva v novom obdĺžnikovom kelímku. Do 3. kola súťaže sa už preto nebudú zbierať viečka z guľatého obalu, ale súťažné obrázky loga projektu, ktoré sú umiestnené na boku kelímku novej Ramy Classic 500g. Tieto obrázky je potrebné z obalov vystrihnúť.

ZBIERAJTE S NAMI!
Aj keď je súťaž vyhlásená pre 1. a 2. stupne základných škôl, do zbierania sa môže zapojiť ktokoľvek. Rodičia žiakov, ich príbuzní, susedia, ľudia zo širšieho okolia, či akékoľvek inštitúcie, ktoré sa rozhodnú podporiť niektorú zo základných škôl. Stačí, keď nazhromaždené logá projektu venujú deťom z vybranej školy vo svojom okolí a podporia tak ich šancu na výhru.
Pomôžte zlepšiť technickú vybavenosť škôl vo Vašom okolí a „ Zbierajte s nami! “ .

MISIA PROJEKTU
Spoločnosť Unilever SR, usporiadateľ tejto akcie a predajca Ramy, si dal za cieľ zlepšiť vybavenosť škôl výpočtovou technikou a tým skvalitniť výučbu detí. Pravidlá súťaže sú zámerne stanovené tak, aby odmenu nezískal jednotlivec, ale celá škola, respektíve trieda. Projekt tak podporuje prirodzenú súťaživosť detí a ich zmysel pre kolektívnu prácu a napomáha vytvoreniu spolupatričnosti ako detí, tak aj rodín so školou. Z výsledkov prvých dvoch kôl súťaže vyplýva, že sa v obidvoch kolách zúčastnili prevažne školy z menších miest a obcí, ktoré nedisponujú dostatočnými finančnými prostriedkami.

ŠTATISTIKA MINULÝCH KÔL
V 1. kole sa na tejto súťaži zúčastnilo 524 škôl so 177.022 žiakmi, ktorí zozbierali 97.639 viečok. V 2. kole 412 škôl so 149.002 žiakmi, ktorým sa podarilo nazbierať 240.317 viečok. Celkom sa teda na tejto dlhodobej súťaži už aktívne zúčastnilo 326.024 žiakov základných škôl, ktorí nazbierali spolu 337.956 viečok od Ramy Classic 500g. Priemerne teda každý žiak do súťaže prispel 1 viečkom. Najvyšší počet škôl súťažil v Prešovskom kraji - v 1. kole 101 škôl, v 2. kole 125 škôl a za ním Košický - v 1. kole 96 škôl, v 2. kole 91 škôl. Najnižšia účasť bola zaznamenaná v Bratislavskom kraji v 1. kole 21 škôl, v 2. kole 14 škôl.
(www.rama.sk)
 

Vyberte región